KBT online

KBT online

KBT ONLINE

Vi har blivit allt mer vana vid att ha våra möten online istället för att ses fysiskt på plats. Forskning visar att KBT online och inernetförmedlad KBT (iKBT) ger lika goda resultat som KBT fysiskt på plats, resultat som har förvånat såväl forskare som psykologer. Även det faktum att vi inte behöver resa till möten och lägga en hel förmiddag eller eftermiddag på ett psykologbesök underlättar betydligt för klienterna.

Beroende på önskemål så finns det även möjlighet att variera onlinesamtal med fysiska samtal på plats på mottagningen på Grev Turegatan. Så att mötena sker online har därför inte någon betydelse för om du kan bli hjälpt av behandlingen eller inte. Jag använder en plattform som heter Kaddio  , det är en säker och krypterad plats för onlinesamtal. Via Kaddio kan man också skicka filer och meddelanden på ett tryggt och säkert sätt. I likhet med individuell terapi med KBT så bedriver jag även parterapi online. Med gott resultat träffar jag par från olika delar av Sverige och olika platser i världen, allt du behöver är en bra uppkoppling. 

 

Vad är viktigt för dig att tänka på vid behandling online?

  • Sitt på en plats där du är ostörd och kan tala fritt
  • Stäng av mobilen och notiser som kan poppa upp på skärmen
  • Stäng ner alla andra fönster om du använder din dator
  • Ha gärna papper och penna för att skriva ner viktiga saker och dina hemuppgifter
  • Psykologen kan bara guida dig till vad du kan prova, själva förändringsarbetet är det du som kommer göra, för att få ett bra resultat så krävs att du lägger ner tid och energi på att arbeta med dina hemuppgifter

Här kan du läsa mer om hur KBT går till.