Parterapi online med erfaren parterapeut

Psykolog Sandra Guteklint

Parterapi online

Parterapi online fungerar på samma sätt som om vi ses fysiskt på mottagningen på Östermalm, skillnaden är att vi ses via skärmen. Onlinesamtalen sker via Kaddio som är en säker, krypterad webbplats enligt Socialstyrelsens föreskrifter för legitimerade psykologer. Tänk på att samtal via ex vis Skype och FaceTime ej kan garantera sekretess.

Parterapi online möjliggör professionell hjälp på tider som passar er och är oerhört tidseffektivt då ni enbart behöver avsätta tid för samtal och ej för resor till och från mottagningen. Ni kan vara i lugn och ro hemma eller på annan plats, i vissa lägen till och med på olika platser från varandra och ändå med hjälp av onlinesamtal få den hjälp de behöver för att komma vidare i relationen. Här kan du läsa mer om hur parterapi går till och hur jag arbetar.

Många par har ställt sig frågande till om parterapi online är lika bra som parterapi fysiskt på mottagningen och sen blivit glatt överraskade av hur bra det har fungerat och att det är lika hjälpsamt som att ses på plats. Det går också bra att ta vissa samtal fysiskt på mottagningen och vissa online.

Tips för att underlätta onlinesamtal för par:

  • För att komma i ögonhöjd: Sätt en låda på bordet eller en trave böcker där du ställer din laptop, platta eller mobiltelefon.  Man kan också använda stativ om man använder en mobiltelefon.
  • Sitt på ett sådant avstånd att större delen av överkroppen syns i bild.
  • Sätt er gärna lite vända mot varandra så att ni kan tala till varandra och inte bara till mig via skärmen.
  • Stäng av notiser och mobiler så att ni kan genomföra samtalet i lugn och ro utan att bli störda.